Jag provade att spela Dungeon Command med min snart nioårige son. Spelet fungerar som så att man har varsin låda, där varje låda innehåller ett gäng. De två lådorna jag har i min ägo är äventyrarhjältarna i Heart of Cormyr och svartbloden i Blood of Gruumsh.
Motståndaren

Eftersom han är så ung och kanske inte riktigt har det taktiska kunnandet än, samt att spelet var på engelska med de svårigheter det innebär för en nioåring så ser jag inte detta som ett riktigt speltest, men jag har i vilket fall provat på spelet lite nu. Spelreglerna är baserade på de regler som finns i brädspelen Castle Ravenloft och The Legend of Drizzt och figurerna skall gå att använda i de spelen också.
BoxarnaSpelet i sig flöt på rätt bra, men det blev lite barslagsmål á la Basic Roleplaying där man ömsom fick ömsom gav vartannan käftsmäll. Spelet går till så att varje figur får förflytta sig, göra ett anfall och använda andra förmågor de eventuellt har i valfri ordning. Med hjälp av order-kort kan man få alternativa förmågor utöver vanliga grundläggande attacker. Inga tärningsslag görs, utan varje anfall lyckas och gör ett förutbestämt värde i skada.

Spelet var rätt okej faktiskt men inte helt super. I betyg får det tre husregler av  fem.