PrivateerNu har Myling Spel något på gång igen. Denna gången är det ett brädspel vid namn Privateers! som de försöker kickstarta. Spelet är ett brädspel med pirattema. Det är ett samarbetsspel där 1-6 spelare har minst tre timmar framför sig för att klara spelet. Man kommer alltså kunna spela det själv om man vill. Det är ju bra.

Ribban är satt rätt högt, kanske lite för högt. De vill få in 1 200 000 kr för att sjösätta detta spel. Jag hoppas dom lyckas, för jag tror det kan bli ett rätt bra spel.

Spelet utspelar sig i samma universa som rollspelet Pirater! som i sin tur delar mycket med En Garde! och även lite mer eller mindre löst hänger ihop med flera andra spel från samma tillverkare. Det innebär att det kommer innefatta magi, lite roliga väsen, demoner och kultister för gamla gudar och lite annat smått och gott. Man skall nog tänka sig mer Pirates of the Caribbean snarare än Lasse i Gatan. Man frågar sig bara, varför alla dessa utropstecken efter spelens namn? Spelet i sig kan jag inte säga så mycket om, då jag inte sett det än, än mindre spelat det, men man kan läsa lite om det på såväl Mylings produktsida som på Kickstartersidan. Det skall vara rätt modulärt uppbyggt så den ena spelsessionen kommer inte vara den andra lik.

Så på med sjörövarhatten och hissa Jolly Roger och bege dig till Kickstartersidan så ses vi kanske i Karibien nån gång nästa höst.