Denna blogg hade en del inlägg före intrånget som jag har för avsikt av återpublicera. Jag tänkte börja med ett av mina favoritinlägg, nämligen det om när jag skaffade en stridsmatta. Sen inlägget publicerades har tyvärr butiken den köptes i lagt ner verksamheten men du bör kunna köpa såna mattor i de flesta välsorterade spelaffärer. Inlägget avslutades med att jag skulle skriva mer om mattan efter den blivit testad så det bör komma ett till inlägg relativt snart.

Såhär löd originalinlägget:

Jag köpte på GoblinGames i Göteborg igår en BattleMat från Chessex. Mattan fanns i två storlekar men bara den lilla fanns i butiken. På den kan man måla sina miljöer och utförligt utföra strider i rollspel. Har en gång provat att spela med en sån matta och nu har jag äntligen fått tag på en egen.

Det är viktigt vad man använder för penna så det faktiskt går att sudda bort det man ritat. Det man skall använda är en over-headpenna som skall vara blöt (wet) och non-permanent. Det är viktigt att det inte är en Whiteboardpenna. När man ritar kan man efter ett tag sudda bort det hela med en blöt trasa.

Chessex skriver på sin sida: “Never use dry erase, permanent, or grease-pencil markers. The vinyl is too porous for the lines created from them to be able to be removed.” De tipsar också om att man bör testa sin penna på kanten, vänta lite och se om man kan radera allt. Det är bättre att ha lite kladd på sidan ifall man skulle råka använda fel penna, än något man inte kan ta bort över hela mattan.

Jag köpte en svart Staedtler Lumocolor för 20 kr på Bokia Järntorget. Priset för mattan var 229 kr.

Jag återkommer när jag testat mattan skarpt.